dijous

Castanya

El tercer programa l'hem dedicat a la castanya, al moniato i com no!!!, hem fet una pinzellada per les receptes de panellets.


De la castanya hem descobert moltes coses, com que el seu origen és de Àsia menor, d’allà va ser introduït pels romans a altres països mediterranis, com aliment per les tropes i pels cavalls. La castanya ha estat un aliment molt consumit, sobretot en èpoques difícils on escassejaven altres recursos alimentaris, ja que amb la farina de la castanya es pot elaborar un substitut del pa.
Ja veieu, en èpoques difícils era un bon recurs, ara la castanya només es fa servir pels vols de Tots Sants, i això ha fet que els productors no facin grans quantitats el fet que ens ha portat a que al mercat un kilo de castanyes oscil·lava entre 4-5€ kg.
Per això al programa us expliquem receptes perquè aquesta castanya "pija" tingui un bon lloc a taula i no la gastem només torrada al foc.
Bona Castanya !!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada