dijous

Col, col-i-flor, cols de brusel.les, bròquil

Tot i que la tardor no és una època de feina a l'hort, si a l'agost hi vam plantar cols, ara ja podrem collir-ne. N'hi ha de vàries varietats de primerenques i tardanes.
La família de les cols, col-i-flor, etc...destaquen perque duren molt temps, si les comprem en estat òptim les podem guardar a la nevera i no cal consumir-les inmediatament. (Encara que si les comprem de proximitat i directes del pagès no te gaire rao de no fer-ho) Les col-i-flors i companyia tenen gran fama de contenir poques calories, però no per això us penseu que no tenen vitamines !!, contenen:
Clorofil•la, que amb el coure i la vitamina C, afavoreix l´assimilació de ferro i combat l´anèmia.
Àcid fòlic, també amb propietats anti-anèmiques i preventives de l´espina bífida durant l´embaràs.
Calci i fòsfor, l´acció combinada dels quals fortifica el sistema ossi i equilibra el sistema nerviós.
Potassi, que contribueix a evitar i regular la hipertensió arterial.
Fibres, que eviten el restrenyiment i prevenen el càncer de colon.
Porten tot això i a sobre son molt econòmiques!!! i llavors preguntant per que es consumeixen tant poc, he avariguat que moltes de vosaltres us molesta l'olor que fan al cuinarlas, a per problemes de gassos, al programa us expliquem trucs per que això no us pasi.
No us perdeu el programa, vam fer un munt de receptes!!!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada