dijous

Farcellets de col amb carn




 Ingredients:

1 col risada (3/4 kilo )
Aigua
Oli
Una culleradeta d'herbes aromàtiques (alfàbrega, estragó, orenga, etc..
200 gr. picada de carn porc 
200gr. picada de carn de vadella
1 ou
All, julivert, sal i pebre
Molla de pa i una mica de llet per possar la molla en remull
Brou de carn
Cordill especial per alimentació ( a les carnisseries en solen tenir per fer els lligats del tall rodó)

 

Preparació:

Traurem les primeres fulles de la col, la netejarem i la introduirem en una olla amb aigua bullent i sal en quantitat suficient perquè la cobreixi.
La retirarem de l'olla 15 minuts després d'haver iniciat el bull, l'escorrerem –intentant que no es trenqui– i la refrescarem amb aigua freda.
Tot seguit en desprendrem 12 fulles i les apilarem, de tres en tres, damunt d’un drap net (en total 4 piles).
Prepararem el farcit posant, en un plat fondo, les carns picades, l'ou, l'all, el julivert, la molla de pa escorreguda, prèviament remullada en llet, la sal i el pebre, removent-ho bé perquè quedi barrejada la massa que deixarem reposar uns minuts.
Després dividirem la barreja en quatre parts iguals i les posarem al centre de les fulles de col que plegarem curosament perquè no es trenquin (si les lliguem amb cordill especial per a cuina, molt millor).
En una cassola que pugui anar al forn hi tirarem, colat, el brou, les herbes aromàtiques, i anirem col·locant,els farcellets de col un al costat de l'altre
Ho deixarem coure a temperatura mitja durant uns 30 minuts intentant que no s’enganxin i ruixant de suc amb l'ajut d'un colleró, la superfície dels farcellets.


1 comentari:

  1. Hola Anna,

    He vist que tens moltes receptes al bloc, i m’agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 28000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu.

    Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?

    Quedem a la teva disposició!
    Bernat
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina